Voor de zwangerschap

Reeds voor de zwangerschap kan ik langskomen voor eventuele vragen rond vruchtbaarheid, anticonceptie of gewoon een luisterend oor.

Prenataal

Bij mij kun je terecht voor de opvolging van een fysiologische zwangerschap. De drie grote echografieën gebeuren wel bij de gynaecoloog. De andere opvolgingsonderzoeken kunnen bij je thuis plaatsvinden, hiervoor kom ik langs.

 

Tijdens deze individuele prenatale consulten neem ik ruim de tijd om vragen en onzekerheden te bespreken. Aan de hand van deze gesprekken kan ik gerichte informatie en begeleiding bieden.

 

Verder kijk ik naar de toestand van moeder en kind door middel van onderzoek:

 

- Bloeddrukcontrole

- Urinestick 

- Groei, hartslag en ligging van de baby

 

Arbeid

Mits ik momenteel ook een andere job heb, kan ik de aanwezigheid tijdens de arbeid niet langer garanderen. Ik ben echter wel steeds telefonisch beschikbaar en kan als ik beschikbaar ben langskomen.

Postnataal

Eens thuis van de kraamtijd in het ziekenhuis of poliklinische bevalling, kan ik jou en de baby thuis verder opvolgen. Er wordt hierbij veel aandacht besteed aan de beleving van het hele gezin. Vragen en onzekerheden komen aan bod en worden ondersteund aan de hand van informatie en tips.

 De toestand van moeder en baby opvolgen is tijdens deze consultaties heel belangrijk. Bij de moeder worden bloeddruk, bloedverlies, baarmoederhoogte, knip of ruptuur, keizersnedelitteken gecontroleerd.

Controles bij de baby: gewicht, lengte, hoofdomtrek en de algemene ontwikkeling. Ik kan de guthrie-test (vroegere hielprik) ook bij jullie thuis afnemen indien deze nog niet is gebeurd in het ziekenhuis.

 Ik bied ondersteuning bij borst -en flesvoeding en geef advies op maat. Je kan bij mij ook terecht voor informatie over wasbare luiers, dragen van de baby en tal van andere onderwerpen. Als gecertificeerd draagdoekconsulente (opleiding: Die Trageshule) kan ik je ook informatie geven over het ergonomisch dragen van je baby en hier een consult rond bouwen. Hiervoor heb ik een draagpop ter beschikking om zo eerst te oefenen zodat de baby niet overprikkeld raakt.

Lactatiekundig consult

Naast vroedvrouw, ben ik ook lactatiekundige.

Voor al je vragen omtrent borstvoeding. Indien er zich problemen voordoen tijdens de borstvoeding, gaan we samen op zoek naar een gepaste oplossing om het slagen van de borstvoeding alle kansen te geven.

Draagconsult

Wil je graag meer weten over het dragen van je baby in een draagdoek of draagzak? Samen kijken we wat de wensen zijn en wat er bij jullie past. Ik heb ook een draagpop ter beschikking om te oefenen vooraleer we met baby aan de slag gaan.